Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karottás - pórés tonhalsaláta csilis majonézzel

2009.06.01

 

Karottás - pórés tonhalsaláta csilis majonézzel

 

 Hozzávalók 4 - 5 adaghoz:

 8 szál zsenge sárgarépa 60 dkg

20 centis póréhagyma

2 doboz tonhalkonzerv

1 db citrom

 

Az öntethez:

3 dl Globus majonéz

0,6 dl száraz fehétbor

1 dl citrom

2 db csilipaprika

frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A sárgarépákat ízlés szerint vékony csíkokra vágjuk,vagy lereszeljük,vagy kicsire daraboljuk.Ez után tálba tesszük,hozzáadjuk a vékony karikákra szeletelt póréhagymát,a kisebb darabokra tördelt konzerv tonhalat,meglocsoljuk a hal olajos levével,a citrom kicsavart levével,és lazán összeforgatjuk.Míg az öntetet elkészítjük,lefóliázva hűtőbe tesszük érlelődni.A Globus majonézt száraz fehérborral simára keverjük,majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját,kicsavart levét,az apróra vagdalt csilipaprikát,és jól összekeverjük.Tálaláskor a hideg salátát meglocsoljuk a csilis majonézzel,és friss házikenyeret kínálunk hozzá.

 

           Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.